mandag 11. oktober 2010

Umenneskelig utfordring?

En av mine lesere synes prosjekt "365 dager uten kjøpesnop" høres umenneskelig hardt ut.
Da er det på sin plass å si litt om hva prosjektet egentlig omfatter.

Dette er ikke en slankekur.
Dette er ikke et sukker- og fettfritt regime.

Riktignok kan det hende jeg i løpet av året vil legge inn et heftigere gir for å kvitte meg med noen kilo, men prosjekt "365 dager uten kjøpesnop" er nettopp det som navnet tilsier: Ett år uten snop og snacks som kan kjøpes i butikken og spises rett fra pakken/posen.

Kjøpesnop omfatter
Alt av sjokolade spist som den er (men sjokolade kan dukke opp som ingrediens i hjemmelagde godsaker)
Alt av smågodter i løs vekt (men det kan dukke opp som kakepynt eller ingrediens i hjemmelagde godsaker)
Alt av drops og pastiller.
Alt av potetgull, ostepops, saltstenger etc.
Alt av nøtter med mindre de inngår i en matrett.
Alt av industriframstilte kjeks og kaker.
Twist, kjøpekonfekt, kjøpemarsipan etc.
Småis.

Dette omfatter ikke
Hjemmebakte kaker.
Hjemmelaget konfekt.
Hjemmelaget saltsnacks, herunder grytepoppet popcorn.
Ferske bakervarer kjøpt på bakeri/konditori og spist fra fat.
Iskrem som anrettes og serveres i skål.
Tyggegummi.
Halspastiller brukt ved sykdom.

Jeg ser derfor ikke på prosjektet som noe uoverstigelig, mer som et oppgjør med noen uheldige autopilotfunskjoner som har ødelagt nok for meg.

Nå er det jeg som har kontrollen her!

Dette var dag 2 - 363 igjen

15 kommentarer:

 1. Jeg hiver meg på som følger jeg, selv om jeg ikke spiser noe særlig kjøpesnop. For de 6-7-8 kg sliter jeg med, jeg også. Og det er de små tiltakene i hverdagen som teller, ingen tvil om det. Stå på!

  SvarSlett
 2. Anne - så hyggelig at du vil følge bloggen :)
  Ja, vi har alle våre "innsatsområder", og selv om det er snakk om en beskjeden overvekt er det jo så mye bedre å være fornøyd med kroppen sin. Vi får støtte hverandre for å få de små justeringene inn i ryggmargen!

  SvarSlett
 3. Nei, jeg blir nok ikke med :-)
  Selv om jeg definitivt har tenkt tanken på å slutte å spise ferdigkjeks.
  Søstra mi spiste ikke snop et år da hun var tenåring og klarte det bra, så det er overkommelig.
  Lykke til, jeg er helt sikker på at du greier det!

  SvarSlett
 4. For et flott forsett Hanne! Skulle gjerne blitt med, men jeg klarer meg ikke uten en sjokolade bit en gang i mellom..tihi:)

  Lykke til!

  Klem

  SvarSlett
 5. Ugla - jeg husker en dame som på Grete Roede-kurs ble oppmerksom på kaloriinnholdet i "uskyldige" mariekjeks. Hennes konklusjon var klar: Kjeks er en uting! Jeg syns det er et så morsomt utsagn at den setningen har blitt med meg videre :) Takk for lykkeønskninger!

  Hverdagslivet - jeg klarer meg heller ikke uten en sjokoladebit eller noe annet søtt. Jeg bare vender industrisnopet ryggen. Du skal se det blir fart i hjemmekonditoriet nå ;)

  SvarSlett
 6. Jeg henger meg paa deg jeg, naa har jeg satt meg opp som foelger paa denne bloggen din(har forresten din andre blogg oppe ogsaa, pga de kanelbollene dine. Min utfordring ligger paa projectslim bloggen min

  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Flinka! Her er min redning: Åtte/ti dadler (ferske), to dl valnøtter og et par spiseskjeer (god) kakao. kjør i kjøkkenmaskinen (med kniver) til det er en jevn masse, kjevle ut på matpapir, skjær i ruter og legg i kjøleskapet. Verdens beste hjemmelaget sjokolade (men den er full av karbohydrater :)
  Husk å ta ut steinene fra dadlene

  SvarSlett
 8. Jeg tror jeg vil henge meg på her jeg også, nei jeg vet at jeg vil. Det er ikke mye snop jeg spiser, men kansje det er dette som skal til?

  SvarSlett
 9. Jeg hade som nyttårsløfte i tennårene mine og ikke spise godterier på et helt år. Jeg husker at før kl slo nytt år den natten så hade jeg stappet i meg så masse godterier som aldrig før.
  Vi hade ikke noen nedskrevne regler og gå etter men vi klarte et år uten godterier. Jeg kan si det sånn at det blev spist bra mye meir hjemmebakte kaker og is det året. Jeg husker at de første ukene våknet jeg flere ganger fortvilt for at jeg drømt at jeg hade godterier i munnen.
  Tvi tvi, dette klarer du. Jeg følger gjerne med på bloggen din for og se hvordan det går men trur ikke jeg skal følge ditt eksempel, må ha litt godterier. Jeg har prøvd og veit at jeg kan hvis jeg vill.

  Pernilla

  SvarSlett
 10. Sigrid: Tusen takk!
  Maja: Takk for oppskrift; den skal jeg sannelig prøve!
  Wenche. Ha-ha. Ja, man må gå fra å tro til virkelig å bestemme seg.
  Pillan: Utrolig tøft av en tenåring å innfri et slikt nyttårsløfte. Imponert. Hyggelig at du vil følge med på hvordan jeg berger meg :)

  SvarSlett
 11. Jeg synes dette prosjektet er steintøft, men jeg stusser litt over at kun grytepoppet popcorn er på ja-lista. Hva med microbølgeovn-poppet? Den er jo virkelig knallgod...

  Lykke til! :-)

  SvarSlett
 12. Hei Børre, morsomt at du stakk innom snopstoppebloggen min!
  Den litt pussige grenseoppgangen mellom grytepoppet og mikropoppet skyldes rett og slett at sistnevnte kan spises rett fra posen, og den tid er forbi :)
  Dessuten plages jeg med at mikropopcorn popper fryktelig ujevnt og har gitt det opp for mange år siden.
  Og på toppen av det hele: rent generelt er jeg jo veldig gammeldags av meg, da. He-he.

  SvarSlett
 13. Umennesklig er egentlig all den usunne maten man putter i seg.

  Synes prosjektet ditt virker kjempe spennende. Jeg har ikke hatt det som noe mål selv, men utrolig sjelden jeg velger å spise noe "kjøpegodis". Går jeg på kino nå velger jeg å ha med noe sunt snacks hjemmefra, før var det alltid popcorn og sjokolade eller smågodt. Nå frister det svært lite! :)

  SvarSlett
 14. ninabakke - så morsomt å høre at du etter hvert foretrekker de "naturlige" valgene. Oppløftende lesning!

  SvarSlett