onsdag 20. oktober 2010

Fornuft og/eller følelser?

"Skulle gjerne klart det samme selv også, men tror neppe at jeg har nok selvdisiplin til det,"
skriver en av mine lesere.

Jeg måtte tygge litt på den.
Kanskje er det mangel på selvdisiplin, snarere enn overskudd av denslags, som har ført fram til prosjekt "365 dager uten kjøpesnop".

Det ligger en mange år lang prosess bak beslutningen.
Ikke sånn å forstå at jeg i mange år har vurdert akkurat prosjekt 365, men heller at jeg i tur og orden har eliminert andre tiltak, fordi de ikke har virket på lang sikt.

Uten videre strev har jeg gjentatte ganger nådd trivselsvekten.
Jeg er veldig god til å gå ned i vekt - det går som en lek når fokuset er sylskarpt. Så langt dessverre med tilbakefall hver eneste gang. Det er å holde vekten som er min hovedutfordring.

Men: Når noe ikke virker - prøv noe annet.

"365 dager uten kjøpesnop" har enkle og absolutte regler.
Det virker som om det er en nøkkel for meg.
Jeg trenger ikke å spekulere på hvor mye sjokolade jeg kan spise, for jeg skal faktisk ikke ha noe kjøpesnop.

Episoden forleden viste at det virker i praksis.
Følelsene rakk å komme til overflaten fordi fornuften minnet meg om at sjokolade - som var det første jeg tenkte på - var utelukket.
Og følelsene lot seg håndtere.
Jeg kom styrket ut av det.

Jeg er helt sikker på at jeg er på rett vei!

Dette var dag 11 - 354 igjen

11 kommentarer:

 1. Åh, hallo!!!!!! Hvordan har jeg gått glipp av dette da?! Fantastisk konsept! Jeg heier på deg Hanne og følger med! Klem

  SvarSlett
 2. Eirin - travle dager, man kan ikke få med seg alt :) Takk for muntre tilrop fra sidelinja!

  SvarSlett
 3. Gjett omdet handler masse om mental trening. Jeg må bare innrømme at jeg har stort behov for ytre press for å jobbe med prosjekt - men jeg er enkel å rose og krever bare litt heiarop og gode ord- det får gjennom å gå ut fult offentlig. Håper jo til slutt det blir en del av meg og at kjøpesnop har jeg ikke behov for livet mitt, for det har jeg ikke.
  Så glad for du startet dette Hanne- det var akkurat dette jeg trengte!!

  SvarSlett
 4. Det er rart, hvordan snop liksom bare "detter" inn i munnen, uten noen videre tanker rundt det. Vi er oppvokst med for mye penger og kan unne oss godterier hele tiden.
  Kanskje jeg skal lage en cookie-deig å ha i fryseren? Så er det lett å skjære opp noen skiver og putte i ovnen? Høres nesten ut som juks, men... :-)

  SvarSlett
 5. tirben - det er kanskje med slanking som med husarbeid: Ros er den bensinen vi går på ;) Jeg håper også at et helt år skal være nok til å få kjøpesnopet "ut av systemet".

  Moan - jeg syns det var en utrolig god idé å fryse ned en pølse med cookie-deig. Utfordringen med hjemmebakst er jo ellers at det blir sånne mengder, og at det er fort gjort å spise mer enn man hadde tenkt. Jeg syns definitivt ikke det er juks!

  Tøybleiemamma - tusen takk :)

  SvarSlett
 6. Hei! Er innmari imponert og ikke minst spent på den videre utviklingen av prosjektet ditt! Kjempebra!!:-)

  SvarSlett
 7. Anonym - takk for hyggelig hilsen!

  SvarSlett
 8. Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å kommentere å gi tilbakemeldinger på innleggene dine, tante, ettersom jeg tross alt leser den hver dag (i hvert fall hver dag det dukker opp noe nytt;), men jeg ønsker i hvert fall å si at jeg blir så inspirert av å lese om alle små og store sjokolade-barrierer du overkommer, og det har unektelig ført til at jeg har blitt flinkere til å si nei til mye overflødig snop - og det er det jaggu SINNSYKT mye av på dette kontinentet- i såpass stor grad at jeg vurderer et lignende prosjekt selv. For øvrig har jeg rekvirert en oppskrift på en helt fantastisk banankake som jeg nok må dele med deg ved hjemkomst:) Stor amerikaklem.

  SvarSlett
 9. Søte Caroline-venn - for en utrolig hyggelig kommentar. Kjekt å høre at du blir inspirert, og ikke bare synes jeg er veldig, veldig rar og "psykisk". (det hender jo jeg lurer på hvor smart denne "profileringen" er...)
  Ikke stress med at du syns du må kommentere. Pass heller på å få med deg banankakeoppskriften hjem du ;) Hils flokken! Tanteklem

  SvarSlett
 10. Lykke til med prosjektet!
  Har å hatt problemer med at blod sukkeret føk opp ned som en jojo-for min del har æ løst problemet med "lavkarbo".

  SvarSlett